رفتن به محتوای اصلی
x

پژوهشکده معدنکاری هوشمند یکی از مراکز پیشرو در زمینه تحقیقات و توسعه فناوری‌های نوین معدنکاری است. این پژوهشکده با هدف ارتقای کیفیت و بهره‌وری صنعت معدنکاری کشور تأسیس شده و تمرکز فعالیت آن بر سه محور اصلی مدیریت انرژی، هوشمندسازی و سیستم‌های تولید می‌باشد. پژوهشکده معدنکاری با داشتن کادری مجرب و متخصص متشکل از 7 هیئت علمی، 5 دانشجوی دکتری و 8 دانشجوی کارشناسی ارشد، و همکاری با سایر مراکز دانشگاهی و صنعتی داخلی و خارجی، سعی دارد تا با ارائه خدمات مشاوره، آموزش و پژوهش در زمینه معدنکاری، نقش موثری در توسعه و پیشرفت این صنعت حیاتی و استراتژیک داشته باشد.

پژوهشکده با دارا بودن تجهیزات، کارگاه و آزمایشگاه‌های مدرن و پیشرفته از جمله آزمایشگاه ماشین‌آلات معدنی، آزمایشگاه کنترل و شبیه‌سازی فرآیندهای پیشرفته، آزمایشگاه اتوماسیون صنعتی، کارگاه مرتبط با تحقیق و توسعه ماشین های خودران معدنی و... قادر است تا پروژه‌های پژوهشی و صنعتی مختلف را با کیفیت بالا و در زمان مقرر انجام دهد.

مدیریت انرژی

انرژی یکی از عوامل مهم در فرآیندهای معدنکاری است که هزینه‌ها و بازدهی صنعت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. مدیریت انرژی به بررسی و ارائه راهکارهایی برای کاهش مصرف انرژی، افزایش بازده انرژی و استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر در فرآیندهای معدنکاری می‌پردازد. این محور با استفاده از روش‌های تحلیلی، شبیه‌سازی و بهینه‌سازی سعی دارد تا راهکارهایی برای طراحی و بهره‌برداری از سیستم‌های انرژی موثر و مطمئن در معادن ارائه دهد. به بیانی دیگر، توسعه و کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر در معادن و ماشین‌آلات معدنی، مدیریت نظام‌مند انرژی در معدنکاری و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی اصلی‌ترین رسالت این حوزه پژوهشی است.

هوشمندسازی

هوشمندسازی به کاربرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، رباتیک و سایر فناوری‌های نوین در افزایش ایمنی، کارآمدی و دقت فرآیندهای معدنکاری می‌پردازد. این محور با استفاده از روش‌های یادگیری ماشین، پردازش تصویر، ارتباطات بی‌سیم و... سعی دارد تا سیستم‌های نظارت و کنترل هوشمند بر روی ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی ایجاد کند و به انجام عملیات معدنی به صورت خودکار یا از راه دور بپردازد.

سیستم‌های تولید

این محور با استفاده از روش‌های مدل‌سازی، شناسایی، کنترل و بهینه‌سازی در تلاش است تا سیستم‌های مدیریت کیفیت و کنترل سیستم در عملیات معدن ایجاد کند. پژوهش‌های این حوزه معطوف به تدوین و ارتقای فرایندها و روش‌های مدرن استخراج به همراه تحلیل گلوگاه‌های تولید و ارائه راهکارهای افزایش تولید از طریق ارتقاء سیستم‌ و زیرساخت‌های موجود با حداقل هزینه و آسیب زیست‌محیطی می‌باشد.

 

اهداف کلی پژوهشکده:

طراحی و بهینه‌سازی سیستم‌های شاول  کامیون

طراحی و کنترل شاخص‌های کلیدی عملکرد، طراحی ناوگان و انتخاب تجهیزات و ماشین‌آلات

 توسعه و راه‌اندازی فناوری دامپ‌تراک خودران در سطح ناوگان

عملیاتی‌سازی سامانه‌های پایش وضعیت لحظه‌ای ناوگان

 برقی‌سازی ماشین‌آلات و جایگزینی آن‌ها با سیستم‌های دیزلی

پژوهشکده معدنکاری هوشمند مفتخر است با داشتن یک تیم تحقیقاتی و فنی در حوزه‌های مختلف معدنی نسبت به توسعه تکنولوژی و هوشمندسازی ماشین‌آلات معدنی و همچنین بهینه‌سازی و تحلیل سیستم‌های تولیدی در معادن فعالیت نماید. خلاصه ای از فعالیت‌های تحقیقاتی این مرکز در صنعت معدنکاری شامل موارد ذیل می‌باشد:

1) توسعه و راه‌اندازی دامپ‌تراک‌ خودران در سطح پایلوت. افزودن قابلیت مانور، بارگیری و تخلیه اتوماتیک همراه با سامانه پایش وضعیت سلامت هوشمند ناوگان و تعمیم آن به کل ناوگان.

2) طراحی و پیاده‌سازی دامپ‌تراک تمام الکتریکی و جایگزینی آن با سیستم‌های دیزلی در سطح پایلوت. پیشرفت فناوری و توسعه زیرساخت شارژ در معدن و تعمیم دامپ‌تراک‌های الکتریکی در سطح ناوگان.

3) کمک به ایجاد ناوگان و دیسپچینگ هوشمند با توسعه زیرساخت پوشش شبکه داخلی ایمن در معدن.

4) بومی‌سازی، طراحی و ساخت قطعات دامپ‌تراک.

5) طراحی ناوگان (انتخاب تجهیزات و ماشین‌آلات)، طراحی و بهینه‌سازی سیستم‌های شاول  کامیون و IPCC، ارزیابی و کنترل شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) به همراه تحلیل گلوگاه‌های تولید، بررسی استراتژی‌های تخصیص دامپ‌تراک به هر سینه کار در معادن و مدیریت ناوگان با توجه به شرایط عملیاتی معادن.

در مجموع، با تکیه بر دانش فنی و ظرفیت‌های موجود، پژوهشکده معدنکاری خواهد توانست در آینده نقش مؤثری در پیشبرد فناوری و ارتقای بهره‌وری صنعت معدن در کشور ایفا نماید. پژوهشکده معدنکاری هوشمند همواره آماده همکاری با دانشگاه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌ها و افرادی است که علاقه‌مند به حوزه معدنکاری هستند و می‌خواهند از دانش و تجربه این پژوهشکده بهره ببرند.

 

 

 


معرفی گروه‌های پژوهشی
پروژه‌های تحقیقاتی
پروژه‌های تحقیقاتی

ارتقاء امنیت وب با وف ایرانی